Onderdompeling: de sleutel tot succes voor een effectieve taaltraining

onderdompeling

De beste manier om een nieuwe taal te leren, zo wordt vaak gezegd, is door in een land te gaan wonen waar ze die taal spreken. Door er gewoon aanwezig te zijn, komt u continu in aanraking met de taal. Het is de totale taalonderdompeling die u dan ervaart die het zo effectief maakt. Maar wat als u niet zomaar even in het buitenland kunt gaan wonen? Dan is onderdompeling als methode bij taaltrainingen een uitkomst.

Wat is onderdompeling?

Onderdompeling bij het leren van een taal is de situatie waarin mensen in een anderstalige omgeving worden geplaatst om de vreemde taal te verwerven. In een taaltraining houdt het in dat de docent de tweede taal voor nagenoeg alles gebruikt, inclusief het geven van instructies en feedback. Die docenten zijn altijd native speakers van de doeltaal. Dit helpt studenten om vertrouwd te raken met de juiste uitspraak, intonatie en grammaticale structuren. De docenten zorgen er bovendien voor dat het ‘taalbad’ niet te diep is, door de lessen op of net boven het taalniveau van de leerling te houden.

Wat zijn de voordelen van een taaltraining met onderdompeling?

De voordelen van een taaltraining met onderdompeling zijn talrijk. Het is de meeste effectieve en de snelste manier om meer vertrouwd te raken met een taal. Bovendien wordt u gestimuleerd om actief deel te nemen aan het gebruik van de taal. De voordelen zijn hierdoor onder andere:

  • Snelle verbetering in het gebruik van een taal
  • Vloeiende spraak met de juiste intonatie
  • Meer zelfvertrouwen in de taal
  • Groter cultureel bewustzijn en begrip
  • Verbetering van denkvaardigheden
  • Meer probleemoplossende skills

Hoe kiest u de juiste taaltraining met onderdompeling?

Taalonderdompeling kan op verschillende manieren worden toegepast, afhankelijk van uw eigen wensen en uw taalniveau. Zo zijn er stapsgewijze benaderingen waarbij u alleen tijdens lessen wordt blootgesteld aan de doeltaal. Echter, de meeste effectieve manier is een taaltraining waarbij u zoveel mogelijk uren van de dag wordt ondergedompeld in de taal. Het is belangrijk dat u zich hierbij op een locatie bevindt waar écht alleen deze taal wordt gesproken, zodat u niet alsnog Nederlands hoort in de wandelgangen. Alleen dán weet u zeker dat de onderdompeling succesvol is. De intensieve taaltrainingen van European Language Centre in Spa (net over de grens bij Maastricht) bieden 14 uur per dag, 66 uur per week, actieve taalonderdompeling. Dit is ruim 1,5x zo veel als bij andere aanbieders!

Taalonderdompeling; dé manier om uw taalvaardigheid naar een hoger niveau te tillen

Taalonderdompeling is een beproefde methode om een nieuwe taal snel en effectief onder de knie te krijgen. De voordelen zijn talrijk. Wilt u zelf ervaren hoe onderdompeling in de taal u verder kan helpen? Kies dan voor een intensieve taaltraining volgens de unieke CERAN LINGUA-methode. Wilt u meer informatie over onze taaltrainingen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!