Het ontstaan van
European Language Centre

Daniel StevensEuropean Language Centre is in 1991 opgericht door Daniël Stevens. Lees hieronder zijn verhaal over hoe het allemaal is begonnen.

Vanaf het begin is European Language Centre exclusieve vertegenwoordiger voor CERAN LINGUA in Nederland. Deze samenwerking is op een bijzondere manier tot stand gekomen…

Het verhaal van Daniël Stevens

‘Een wereld openen voor mensen’ is mijn doel met European Language Centre.
Net zoals de start van deze organisatie voor mij een wereld heeft geopend. Voordat ik European Language Centre oprichtte wist ik alleen maar dat ik voor mezelf wilde beginnen. Waarin was nog onduidelijk. Ik nam ontslag en ging op reis naar Japan en andere landen in het verre Oosten om wat van de wereld te zien. En om na te denken wat ik daarna zou doen.

Om de reis te kunnen financieren heb ik me afgevraagd waar de (beroeps)bevolking in Japan behoefte aan zou hebben. Mijn conclusie: taaltrainingen! Ik benaderde twee taalinstituten, waaronder CERAN LINGUA met de vraag of ik in Japan iets voor hun organisatie kon betekenen. Zo geschiedde het dat ik, aan het begin van mijn reis, eerst een week lang drie afspraken per dag had in Tokio. Een hele ervaring, onder andere omdat men in Tokio geen straatnamen kent. Tijdens deze bezoeken werd het me steeds meer duidelijk dat ik voor mezelf wilde beginnen. En ik wist ook met welk product…….Taaltrainingen.
Terug in Nederland heb ik European Language Centre in 1991 opgericht met als partner CERAN LINGUA’.