Nederlanders blinken uit in Engels als tweede taal

Taaltrainingen voor professionals in AmsterdamNederlanders zijn zeer bekwaam in de Engelse taal. Van de mensen van wie Engels niet de moedertaal is, scoren zij mondiaal het best. Dat blijkt uit een ranglijst van honderd landen die het private onderwijsconcern Education First (EF) heeft opgesteld. Het is de negende keer dat EF deze lijst publiceert. Nederland stond de voorgaande jaren steeds in de top 3 en staat nu voor de derde keer bovenaan.
De ranglijst is gebaseerd op een gratis online taaltoets, die dit jaar door 2,3 miljoen mensen is ingevuld. Alleen landen waarvan meer dan 400 testresultaten zijn binnengekomen, zijn opgenomen in de lijst. Hierdoor staan bijvoorbeeld veel landen in Afrika er niet in.
Naast Nederland scoren ook de andere Noord-Europese landen zeer goed met hun Engelse taalvaardigheid. Zij kunnen volgens EF moeilijke Engelstalige teksten begrijpen en over een contract onderhandelen met een native speaker.
Frankrijk, Spanje en Italië doen het in vergelijking met andere Europese landen veel minder goed. De Engelse taalvaardigheid in deze landen is vergelijkbaar met die in China, India en Zuid-Korea. De inwoners van het Midden-Oosten en Centraal-Azië hebben volgens de testresultaten in de wereld de minste kennis van de Engelse taal.

EF onderzocht ook de taalbekwaamheid van het Engels in de verschillende regio’s van landen. Zo is in Nederland de taalvaardigheid in Zuid-Holland het hoogst en in Limburg en Drenthe het laagst. De hoge score van Zuid-Holland heeft zeer waarschijnlijk te maken met Rotterdam, dat door EF is uitgeroepen tot de stad – de Engelstalige landen uitgezonderd – waar de inwoners de beste Engelse taalvaardigheid van de wereld hebben.

Bron: Het Financieele Dagblad, december 2019.

Hoe staat het met úw kennis van het Engels?

Tegenwoordig is Engels bij heel veel bedrijven de voertaal. Dit omdat er geregeld verschillende nationaliteiten werkzaam zijn bij organisaties, maar ook omdat er veel zaken wordt gedaan met het buitenland. Daarbij is Engels vaak de taal die door alle partijen (in ieder geval een beetje) wordt gesproken. Merkt u dat uw kennis van de Engelse taal tekort schiet of dat u niet voldoende bekwaam bent in het gebruiken van vakjargon in het Engels? In onze taaltrainingen gaan we specifiek in op uw wensen en behoeften. Neem voor meer informatie contact met ons op:
tel. +31 20 609 79 70. Of stuur een e-mail naar: info@europeanlanguagecentre.nl.