Meer Italianen in Nederlandse collegebanken

Het aantal buitenlandse studenten in Nederland neemt elk jaar toe. Dit lopende collegejaar steeg hun aandeel van 10,5% naar 11,5% van het totaal. Dit komt overeen met bijna 86.000 studenten. Duitsers maken een kwart van deze internationale populatie uit.
Opvallend is dat Chinezen voor het eerst sinds jaren niet meer de op een na grootste groep buitenlanders zijn. Ze zijn ingehaald door studenten uit Italië. Hun aantal groeide in tien jaar tijd van zeshonderd naar bijna vijfduizend studenten.

Taaltrainingen voor studenten in AmsterdamDe groei van het aantal internationale studenten in Nederland komt vooral voor rekening van universiteiten. Inmiddels is bijna een vijfde van alle academische studenten afkomstig uit het buitenland. Tot 2012 liepen juist bij hbo-opleiding meer buitenlandse studenten rond.
De populairste studierichting van alle buitenlandse studenten in Nederland is economie. Op universiteiten zijn daarnaast sociale studies in trek. In het hbo zijn dat kunstopleidingen. Zo is rond de 70% van de studenten aan de Design Academie in Eindhoven en de Rietveld Academie in Amsterdam buitenlands. Bij de universiteiten springt vooral Maastricht in het oog. Daar is dit collegejaar 54% van de studenten van buitenlandse herkomst.

Bron: Het Financieele Dagblad, 1 april 2019

Taaltrainingen voor studenten

European Language Centre organiseert taaltrainingen voor alle doelgroepen. Ook voor studenten in de leeftijd van 18 tot en met 25 jaar. Deze Young Adults programma’s vinden plaats van zondagavond tot en met vrijdagmiddag en is er voor beginners tot en met gevorderden. Tijdens de zomermaanden zijn er speciale tweeweekse trainingen. Voor Young Adults hanteren wij speciale tarieven. Interesse? Neem contact met ons op, tel. 020 – 609 79 70. We sturen je de informatie over de programma’s en cursuskosten graag toe.