Hoe goede taalvaardigheid internationale managers kan helpen bij onderhandelingen, conflictoplossing en het aansturen van teams

In een zakelijke omgeving is effectieve communicatie de sleutel tot succes. Het belang van brede taalvaardigheid voor managers moet dus zeker niet onderschat worden. De manier waarop u als manager de taal van uw zakenpartner beheerst, stelt u immers in staat om culturele verschillen te begrijpen en hierop in te spelen. Ook helpt het spreken in de moedertaal van uw gesprekspartner om vertrouwen op te bouwen en zakenrelaties te bevorderen. Op die manier helpt een goede taalvaardigheid dus bij onderhandelingen, bij het oplossen van conflicten en in het aansturen van internationale teams.

De rol van taalvaardigheid bij onderhandelingen en conflictoplossing

Binnen elke cultuur is er een groot verschil in hoe mensen met elkaar omgaan. Zo is een amicale sfeer en tutoyeren tijdens een vergadering in Duitsland ongepast, terwijl dit in ons eigen land juist vaak gewaardeerd wordt. Kleine verschillen in bijvoorbeeld de manier waarop u uw zakenpartner aanspreekt, kunnen dus grote gevolgen hebben voor de uitkomsten van uw zakelijke overleg. Ook bij het ontstaan van een conflict is het goed om te begrijpen waar uw zakenpartner vandaan komt om het conflict op gepaste wijze uit de wereld te helpen. Een goede cultuurtraining kan u daarbij helpen. U raakt bekend met de details van de taal én u leert veel over de cultuur van het land waarmee u te maken heeft.

Taalvaardigheid als sleutelfactor in het effectief aansturen van diverse teams

Niet alleen tijdens vergaderingen met zakenpartners of klanten uit andere landen, maar ook tijdens het aansturen van internationale teams is taalvaardigheid en cultuurkennis zeer belangrijk. Goede kennis van de taal stelt u in staat om duidelijk te communiceren met uw teamleden en instructies helder over te brengen. Ook is feedback krachtiger te geven als u de taal van uw teamleden goed beheerst. Als u taalvaardig bent, zult u ook kleine verstoringen tussen uw teamleden eerder horen en begrijpen. Dit helpt u om de onderlinge sfeer binnen interculturele teams goed te houden en beter in te spelen op de behoeften van uw team. Dit komt de prestaties van uw team weer ten goede.

Het belang van goede taalvaardigheid voor motivatie en betrokkenheid in het team

Daarnaast helpt het taalvaardig zijn u ook om uw team beter te motiveren. Uw teamleden zullen het waarderen dat u de moeite heeft genomen om hun taal te leren en cultuur te begrijpen. Dit draagt enorm bij aan de onderlinge vertrouwensband. Op het moment dat er meer sprake van vertrouwen is, zullen uw teamleden meer betrokken bij hun werk zijn en eventuele problemen eerder bij u aankaarten. Dit komt de algehele motivatie ook weer ten goede. Taalvaardigheid blijkt op dit vlak dus ook essentieel.

Uw taalvaardigheid naar een hoger niveau brengen?

Het verbeteren van uw taalvaardigheid in de taal van uw zakenrelaties kan u dus op vele manieren helpen! Wilt u ook gemakkelijker uit uw woorden komen, meer van uw zakelijke gesprekken begrijpen en zo optimaal mogelijk inspelen op heersende cultuurverschillen? Bekijk dan onze intensieve taaltrainingen, waarmee u in een week onderdompeling gegarandeerd één taalniveau zult stijgen, of onze cultuurtrainingen, waarmee u bekend raakt met de taal en cultuur van uw gesprekspartner. Wij nodigen u graag uit om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.