Gehoorapparaat met vertaalfunctie op de markt!

Wist je dat er een gehoorapparaat op de markt is dat kan vertalen in maar liefst 27 talen? Dat maakt het gehoorapparaat nu ook aantrekkelijk voor mensen die geen gehoorproblemen hebben.

Brandon Sawalich is bestuursvoorzitter bij Starkey, de enige overgebleven fabrikant van gehoorapparaten in de VS. Wereldwijd zijn er vijf fabrikanten. ‘Het komt door de technologie dat de concurrentie zo is uitgedund’, zegt Sawalich. ‘Gehoorapparaten waren vroeger relatief eenvoudig en tegen lage kosten te produceren en tussen merken bestond weinig verschil. Nu is het een steeds complexer, digitaal product, waar ingenieurs in teamverband aan werken en grote investeringen in onderzoek en ontwikkeling voor nodig zijn’.

Zakelijke taaltrainingen in AmsterdamDe Livio AI van Starkey maakt gebruik van kunstmatige intelligentie. Het kan achtergrondgeluid wegfilteren en zich richten op specifieke geluidsbronnen, in een restaurant bijvoorbeeld op degene die aan de andere kant van de tafel zit. In combinatie met een smartphone kan het hoortoestel ook simultaan vertalen in maar liefst 27 talen!
Daarnaast maakt Livio AI gebruik van kleine sensoren die de fysieke en mentale activiteit van de gebruiker meten. ‘Daarmee wordt het apparaat je persoonlijke assistent. Het meet je hartslag, bloeddruk en suiker. Als iemand valt, wordt dit door Livio AI opgemerkt. Als de gebruiker enkele seconden na de val de app nog niet heeft laten weten dat alles goed is, belt de app om hulp’, aldus Sawalich. ‘In de komende vijf tot zeven jaar wordt het gehoorapparaat een soort onopvallende superheld.’

Bron: Het Financieele Dagblad, 4 mei 2019.

Zijn taaltrainingen straks niet meer nodig?

Een gehoorapparaat dat kan vertalen: een geweldige innovatie dat de communicatie met uw internationale gesprekspartner makkelijker zal laten verlopen. Maar, om succesvol zaken te doen is het naast het verstaan van de taal natuurlijk ook belangrijk dat u de taal zelf ook goed kunt spreken en dat u de cultuur van uw gesprekspartner aanvoelt en begrijpt.
Neem voor meer informatie over onze taal- en cultuurtrainingen contact met ons op: tel (020) 609 79 70. Of stuur een e-mail naar: info@europeanlanguagecentre.nl.