Een taaltraining voor jongeren, hoe ziet dat er uit?

De beste manier om een nieuwe taal te leren, is door zoveel mogelijk met deze taal bezig te zijn. Toch is dit niet altijd even makkelijk. Hoe kun je oefenen met een nieuwe taal, als je deze taal niet vaak in je eigen omgeving hoort? Nou, je zou bijvoorbeeld mee kunnen doen aan een taaltraining voor jongeren van CERAN LINGUA. Deze taalcursussen worden op mooie locaties gegeven tijdens de schoolvakanties. Het lijkt daarmee nog het meest op een taalkamp. Door een mix van leren en ontspanning met leeftijdsgenoten van over de hele wereld ben je, zonder dat je het eigenlijk doorhebt, continu met de nieuwe taal bezig. Daardoor leer je heel snel! Tijdens het taalkamp draagt elk onderdeel van de reis bij aan het verbeteren van jouw kennis van de taal; van aankomst tot vertrek. Hoe precies? Dat laten we je in dit artikel zien.

Direct vanaf aankomst leven en leren in de taal

De taaltrainingen voor jongeren van CERAN LINGUA worden op een aantal bijzondere locaties in Europa aangeboden. Er zijn twee locaties in België (Spa en Saint-Roch) en één vestiging in de bergen van Zwitserland (Champéry). Bij aankomst wordt je verwelkomd door het team, dat volledig bestaat uit native speakers. Ook ontmoet je daar de eerste medestudenten. Vanaf het allereerste moment wordt er gesproken in de taal die jij wilt leren. Om te zorgen dat iedereen de weg kan vinden op de locatie, krijg je bij aankomst een rondleiding.

Tijdens het taalkamp verblijf je in een rustige en gezellige accommodatie

Na de rondleiding word je naar je kamer gebracht, zodat je rustig kunt uitpakken en verder kennis kunt maken met je medestudenten. De accommodaties verschillen enigszins per locatie, maar zijn over het algemeen vergelijkbaar. Je verblijft doorgaans in een één- of tweepersoonskamer. De accommodaties zijn rustig en gezellig, zodat je alle ruimte hebt om te leren én om het leuk te hebben. Naast een eigen kamer, bieden de locaties ook verschillende faciliteiten aan. Denk bijvoorbeeld aan sportvelden, een tafeltennistafel en gezellige ruimtes om samen te eten of te ontspannen.

Unieke CERAN-methode voor het leren van een nieuwe taal

De taallessen die je volgt, worden aangeboden middels een unieke CERAN-methode waar onderdompeling een grote rol speelt. Dat betekent dat je volledig in de taal leeft. Van het ontbijt ’s ochtends tot het moment dat je gaat slapen. Alles om je heen ademt de taal die je wilt leren. Omdat je één of twee weken volledig bezig bent met de taal, ga je snel grote stappen vooruit. Vanaf het moment dat je aankomt converseert iedereen in de nieuwe taal. Spannend? Ongetwijfeld! Maar aan het einde van het taalkamp weet je zeker dat je veel geleerd hebt én de taal kunt gebruiken. Bovendien is het ook erg goed voor je zelfvertrouwen!

De taaltraining voor jongeren wordt aangeboden in drie talen; Engels, Duits en Frans. De taaltraining is ook een perfecte voorbereiding op het hoger onderwijs, als je in het buitenland wilt studeren of omdat je gaat emigreren. Het is ook mogelijk om een taaltraining Nederlands te volgen, bijvoorbeeld omdat je nog niet zo lang in Nederland woont. Aan het eind krijg je een evaluatie van je taalvaardigheid én een diploma. Je kan precies nagaan wat je begin niveau was aan het begin van de training en op welk niveau je bent geëindigd. Prettig toch?

Oefen de nieuwe taal direct tijdens leuke activiteiten en excursies

Natuurlijk ben je tijdens de taaltraining niet alleen maar bezig met taallessen en studeren. Er is ook tijd en ruimte om je te ontspannen en vrienden te maken. CERAN LINGUA biedt verschillende activiteiten waaraan je kunt meedoen. Denk bijvoorbeeld aan paardrijden, tennissen, basketballen, skaten, boomklimmen, schilderen, tekenen en theaterimprovisaties. Op de woensdag en in het weekend worden excursies aangeboden in de omgeving. Ook hier gaat het principe van onderdompeling op: ook tijdens de activiteiten of de excursies wordt de taal die je wilt leren met elkaar geoefend. Zo kan je wat je meekrijgt tijdens de lessen direct toepassen in de praktijk.

Wil je deze zomervakantie jouw talenkennis verbeteren?

Wil jij jouw talenkennis van Engels, Duits, Frans of Nederlands verbeteren samen met internationale leeftijdsgenoten? Voor de taaltrainingen voor junioren in de zomervakantie van 2023 zijn er op het moment nog genoeg plekken om mee te doen. Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!