De 5 beste talen om te leren (carrière technisch)

Een taaltraining voor professionalsWilt u een taal leren waarmee u investeert in uw persoonlijke ontwikkeling en carrière? Denk dan aan de volgende 5 talen:

 

 

  1. Spaans

Spaans staat op nummer 2 – achter Mandarijn – van de meest gesproken talen. Het wordt in veel landen gesproken. Wereldwijd hebben bijna 500 miljoen mensen Spaans als moedertaal. Daarnaast spreken nog eens ruim 75 miljoen mensen het als tweede taal. Dus wilt u internationaliseren, dan is Spaans dus een goede taal om te beheersen. Een bijkomend voordeel is dat Spaans niet erg moeilijk is om te leren. Na enkele weken oefenen, spreek je over het algemeen al een aardig mondje Spaans!

  1. Engels

Het Engels is de populairste tweede taal ter wereld. De taal is door de eeuwen heen een zogenaamde ‘brugtaal’ geworden en valt vooral op in de zakenwereld. In branches waar je meerdere talen moet spreken, denk aan diplomatie, staat Engels steevast op nummer 1. Met meer dan een miljard mensen die de taal goed beheersen is het Engels de internationale taal van de zakenwereld.

  1. Frans

In een eerder nieuwsbericht wezen we u er al op dat Frans leren een slimme zet is. Naast dat het Frans naar verwachting in de komende jaren uitgroeit tot een wereldtaal, is het beheersen van de taal een pre op de arbeidsmarkt! In verschillende functies en sectoren, zoals commercie, marketing, communicatie, onderwijs, overheid, transport, toerisme en horeca, is het beheersen van zowel de Nederlandse als de Franse taal erg gewild. Mede omdat in een groot deel van ons buurland België de Franse taal wordt gesproken.

  1. Arabisch

Het Arabisch is de taal van de islam en daardoor de belangrijkste taal binnen de Moslim cultuur (het Midden-Oosten en delen van Afrika). Het wordt als primaire taal gezien in ongeveer 20 landen. Hiermee hebben ongeveer 300 miljoen mensen de taal als moedertaal. Daarnaast wordt het nog door een groot aantal mensen als tweede taal gesproken. Beheers je het Arabisch goed, dan kun je hiermee het vertrouwen van de mensen winnen.

  1. Mandarijn

De grote nummer 1 van de meest gesproken talen is, met ruim 1,1 miljard sprekers, Mandarijn. Wil je handel drijven met Chinezen dan is verstandig je te verdiepen in de taal en cultuur. Er zijn nog niet veel Nederlanders die hier veel voor voelen. Het is namelijk een echte uitdaging. Je leert een heel nieuw alfabet en een nieuwe schrijfwijze. Daarnaast gebruiken Chinezen ook handgebaren om hun uitleg kracht bij te zetten. Voor veel bedrijven is een cv met Mandarijn heel interessant! De Nederlandse export naar China is namelijk goed voor ongeveer één derde van het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp) en daarmee een belangrijke pijler onder het Nederlandse verdienmodel.

Op de voet gevolgd door…

De 3 talen die deze ‘big five’ op de voet volgen zijn: Duits, Portugees en Japans. Duitsland is een sterke wereldeconomie en het Duits is binnen Europa de meest gesproken taal. Met 230 miljoen sprekers is Portugees wereldwijd ook een belangrijke taal. Daarnaast is Brazilië een opkomende wereldeconomie, wat het zeker interessant maakt om de taal te leren. Als laatste is Japans een taal om te overwegen. Japan is één van ’s werelds grootste economische machten en daarom is het beheersen van de taal én kennis van de cultuur een enorme pré!

Heeft u interesse in een intensieve taaltraining? Onze native speakers helpen u hier graag bij! Bel gerust voor meer informatie, tel. +31 20 609 79 70 of stuur een e-mail naar: info@europeanlanguagecentre.nl.