Waarom Duits leren een slimme zet is

Momenteel krijgen we in verhouding veel aanvragen voor het leren van de Duitse taal. Waarom? Ondernemers zien er kansen, omdat andere markten voor een deel zijn weggevallen of stil liggen vanwege COVID-19. Qua taal lijken het Nederlands en het Duits op elkaar. Dit maakt het leren van de taal, in verhouding tot vele andere talen, makkelijker.

Hieronder nog 5 redenen waarom Duits leren een slimme zet is:

  • Duits is de grootste en daarmee belangrijkste taal binnen de EU: ongeveer 120 miljoen mensen hebben het Duits als moedertaal. In Europa wordt er natuurlijk in Duitsland zelf Duits gesproken, maar het is ook een officiële taal in Oostenrijk en Zwitserland.
  • Duitsland heeft een sterke economie: Duitsland is politiek en economisch een grootmacht. Als ondernemer liggen hier kansen.
  • Je kunt je met het Duits onderscheiden op de arbeidsmarkt: tegenwoordig spreken weinig mensen in het bedrijfsleven fatsoenlijk Duits. De laatste jaren hebben veel mensen gekozen voor het leren van de Engels en de Spaanse taal. Niet alleen in de grensstreek, het toerisme en de horeca, maar ook in de logistiek, de zorg, de techniek, de luchtvaart en zelfs in de culturele sector heb je grote voordelen met een goede kennis van de Duitse taal.
  • In Nederland zijn de Duitsers met afstand de grootste toeristengroep. In 2019 kwam 42,9% van het totaal bestede bedrag door buitenlandse toeristen van Duitse gasten.
  • De reisafstand is voor Nederlanders prima. Binnen enkele uren ben je al diep in Duitsland.

Verschillende trainingen Duits: van intensief tot praktische workshops en Cultuurtrainingen.

Wilt u zich gaan richten op de Duitse markt, dan kunnen onze native speaker trainers u helpen met het leren (of verbeteren) van de Duitse taal. U kunt bij ons snel beginnen. En u bepaalt zelf het tempo en de locatie waar u de Duitse les wilt krijgen. U kunt bij ons terecht voor een Intensieve TaalTraining, een TaalTraining op Maat of een In-company Training. Alle trainingen zijn zowel fysiek als online te volgen.
Spreekt u de taal maar wilt u meer kennis gaan opdoen over de cultuur van het zakendoen met Duitstalige relaties? Dan is onze CultuurTraining geschikt voor u! In 1 of 2 dagen krijgt u alle informatie die u nodig heeft om succesvol zaken te gaan doen in een Duitstalig land!
Bel gerust voor meer informatie, tel. +31 20 609 79 70 of stuur een e-mail naar: info@europeanlanguagecentre.nl.