Het Nederlands: een taalkundig diverse taal

Nederlands lerenDeze week is het de Week van het Nederlands! Een samenwerking van de Taalunie en het Vlaams-Nederlands Huis de Buren, met als doel de veelzijdigheid van het Nederlands onder de aandacht te brengen.
Wereldwijd wordt het Nederlands door 24 miljoen mensen gesproken. Het mooie van de Nederlandse taal is dat het ‘open staat’ voor andere talen, dat het woorden leent. Wist u dat bijna een derde van de Nederlandse taal is geleend? Uit het Frans, Engels, Duits, Hebreeuws, … Dit maakt de taal taalkundig divers.
Grappig is dat het Nederlands het meest van alle talen lijkt op de Engelse taal, maar toch wordt gezien als een moeilijke taal om te leren. Veel Nederlandse woorden bestaan uit veel medeklinkers. Dat zijn tongbrekers. Denk aan het woord angstschreeuw. Daarnaast kent de taal woorden waarbij veel onderdelen aan elkaar zijn geplakt, zoals bij het woord kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamhedencomitéleden. Kortom, het Nederlands is een hele interessante taal, maar om het goed te begrijpen moet je je in de taal én in de cultuur verdiepen.

Onze trainers zijn kundig en up-to-date

Wilt u de Nederlandse taal (beter) onder de knie krijgen? Onze trainers zijn native speakers en helpen u hier graag bij. U leert daarbij ook de (culturele) achtergronden van waaruit de taal zich heeft ontwikkeld. Bel gerust voor meer informatie over onze taaltraining Nederlands (of een andere taal), tel +31 20 609 79 70.