Tips voor zakendoen in China

Steeds meer wordt er handel gedreven tussen Nederland en China. De grote problemen van China bieden het Nederlandse bedrijfsleven kansen: voedselveiligheid, milieuverontreiniging, life sciences, duurzame energie, energiebesparing en kennis op het gebied van verzekeringen en pensioenen. Maar minstens zo belangrijk als de vraag wat wij aan China kunnen verkopen, is de vraag of Chinese bedrijven zich in Nederland willen vestigen. Europese hoofdkantoren, distributiecentra en onderzoeksinstituten leveren onze beroepsbevolking namelijk banen op.

Bent u van plan om zaken te gaan doen met China. Op de website http://www.zakendoeninchina.org/ vindt u enkele tips. Eén van de tips is het volgen van een talencursus Chinees. Dit zorgt ervoor dat u enkele beleefdheden kunt uitwisselen en wat leert over de culturele verschillen tussen Nederland en China. European Language Centre kan u hierbij helpen! Op onze website vindt u informatie over onze taaltrainingen en de talen waarin we de cursussen aanbieden. Wilt u meer informatie? Neem contact met ons. Wij helpen u graag!

Bronnen:

http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2014/3/Handel-met-China-is-leuk-maar-we-vergeten-het-belangrijkste-1485912W/ en http://www.zakendoeninchina.org/zakendoen/tips-voor-zakendoen.html.