Meer Britten worden Nederlander door brexit

Nederlands leren voor professionalsDe uitslag van het brexit referendum van juli 2016 heeft een flink aantal Britten ertoe aangezet de Nederlandse nationaliteit aan te vragen. Volgens het CBS ontvingen vorig jaar 1241 Britten een Nederlands paspoort. Dit is dubbel zoveel als in 2016 en een vijfvoud ten opzichte van vijf jaar geleden. Hiermee behoren de Britten zelfs bij de grootste groepen die Nederlander zijn geworden. Alleen de Turken en Marokkanen vormen een groter deel van de nieuwe Nederlanders. De drie groepen samen vormen een kwart van de naturalisaties in 2017.

Bron: Het Financieel Dagblad, 29 oktober 2018

Nederlands leren belangrijk

De meeste Nederlanders spreken op z’n minst een paar woordjes Engels. Dat maakt de noodzaak om Nederlands te leren minder groot. Maar, om je echt thuis te voelen in Nederland is het noodzaak de taal te spreken en de cultuur te leren kennen. Wij organiseren zowel intensieve taaltrainingen als taaltrainingen op maat in de Nederlandse taal. Bel gerust voor meer informatie: tel (020) 609 79 70. Of stuur een e-mail naar: info@europeanlanguagecentre.nl.

Do you live and/or work in the Netherlands, but you don’t speak Dutch? At European Language Centre, we can help you to master the Dutch language quickly and efficiently. More information about our Dutch language training can be found on our website. Also you can call, (0031) 20 609 79 70.