China opent luiken voor buitenlands kapitaal

Chinese premierChina gooit het roer om. Hoge groeicijfers moeten plaatsmaken voor een meer kwalitatieve, duurzame groei. Die woorden sprak de premier van China, Li Keqiang, bij de opening van het Nationale Volkscongres, een jaarlijkse vergadering van China’s parlement.
Belemmeringen op buitenlandse investeringen worden deels opgeheven. De lijst van sectoren waarin buitenlandse investeringen nu nog niet zijn toegestaan wordt gehalveerd. Li zei het ook toe te juichen dat staatsbedrijven met privaat geld gefinancierd worden.In eigen land wordt flink geïnvesteerd, vooral in de infrastructuur.
Om een meer bestendige economie te krijgen wil Li wil meer geld uittrekken voor onderzoek en ontwikkeling in de innovatieve sectoren, zoals webhandel.
E-commerce is één van de snelst groeiende sectoren van China.

Bron: Het Financieele Dagblad, 6 maart 2015

Ziet u investeringskansen?

Wilt u met uw toekomstige zakenpartner in zijn/haar eigen taal kunnen communiceren? European Language Centre kan u helpen met het leren van de Chinese taal. In slechts twee weken doet u al een goede basiskennis op van de taal. Naast het leren van de taal, wordt tijdens de training ook aandacht besteed aan de culturele verschillen. Bel gerust voor meer informatie, tel (020) 609 79 70.