Het economische succes van Brabant

Nieuws European Language CentreHet CBS heeft de groeicijfers van de verschillende Nederlandse provincies over 2014 bekend gemaakt. Behalve een sterkte groei in Flevoland (+2,2%) deden ook Utrecht en Noord Brabant (+1,7%) het bovengemiddeld goed. Directeur Janssen van Brabant Kennis – een provinciaal kennisplatform dat kennis verzamelt en deelt over economische, sociale, culturele en ecologische kwesties – probeert het succes van Brabant te verklaren.

‘Het belangrijkste element van het ‘wonder’ van Brabant is misschien wel een vorm van coöperatief ondernemerschap. Ondernemers werken slim samen en concurreren tegelijkertijd met elkaar’.
‘Noord Brabant kent relatief veel industrie (27% van de industriebedrijven zit in Brabant) en bedrijven in de landbouw- en voedselsector. De economie en export trekt aan. Dat merkt de industriële sector als eerste, want die exporteert veel naar het buitenland. Als belangrijke toeleverancier voor grote, exporterende bedrijven profiteren ook mkb-bedrijven van de aantrekkelijke economie’. Maar, volgens Janssen kan het mkb nog beter profiteren van het regionale succes als de blik iets meer op het buitenland wordt gericht. ‘Het aandeel van de export in Brabant is substantieel. Dat betekent dat bij een opkrabbelende wereldeconomie je zelf ook beter gaat draaien’.

Bron: Dezaak.nl, 28 april 2015


Spreek de taal van uw buitenlandse zakenpartner

Gaat u zich (met uw bedrijf) meer richten op het buitenland? Dan is het prettig om de taal van uw zakenpartner te begrijpen en te spreken. European Language Centre kan u hierin ondersteunen. Bel gerust voor meer informatie,
tel (020) 609 79 70.