Converseren in iedere taal met oortelefoontje

Zakelijke taalcursus in AmsterdamBinnenkort kunt u gemakkelijk converseren met Franstaligen, Italianen en iedereen in Latijns Amerika, zonder dat u hun taal beheerst. Als u maar Engels kent is een tolk niet meer nodig, wel een oortelefoontje dat vanaf mei te koop moet zijn.
De tech-wereld kijkt al reikhalzend uit naar de nieuwe gadget Pilot van het Amerikaanse bedrijfje Waverly Labs. Aan het einde van de maand wordt Pilot gepresenteerd op een beurs in Barcelona. Als het apparaatje echt werkt, wordt de fantasie uit de sciencefictionfilms als ‘Star Trek’ werkelijkheid. Daar gebruikt Captain Kirk een apparaat dat direct vertaalt – maar dat verhaal speelt zich af in het jaar 2267.
Andrew Ochoa, oprichter van de technologische start-up, wil overspannen verwachtingen wel wat temperen. Pilot werkt in de eerste versie alleen in het Engels, Frans, Spaans en Portugees en de kwaliteit van de vertalingen kan tegenvallen. Het niveau zal voorlopig niet beter zijn dan Google Translate.
Pilot werkt via een mobiele telefoon met internetverbinding met een vertraging van een seconde. Volgens Ochoa verbetert de kwaliteit doordat het systeem leert tijdens het gebruik. Binnenkort te koop voor 249 dollar.
Bron: Trouw, 10 februari 2017.

Mooie ontwikkeling

Pilot is een prachtige ontwikkeling, maar met name voor zakelijke communicatie nog niet betrouwbaar. Wilt u uw (toekomstige) zakenpartner goed te woord kunnen staan, dan kunt u bij European Language Centre terecht voor bijna iedere taal. Heeft u vragen over een zakelijke taaltraining, bel gerust! Tel. (020) 609 79 70. Of stuur een e-mail naar info@europeanlanguagecentre.nl.